נעמה

בדיקה לזכאות לפיצויים

אני עובדת במקום עבודתי 11 חודשים במשרה מלאה, ואמורה חודש הבא להתחיל ללמוד באוניברסיטה ועקב כך לעבור דירה לעיר אחרת. פעמיים נאמר לי על ידי המעסיק שלי שאוכל להמשיך לעבוד בחברה גם כסטודנטית ושתותאם לי משרה העונה על צרכיי כשאהיה סטודנטית. נאמר לי זאת פעם אחת כשהתחלתי לעבוד בחברה ופעם אחת לפני חודשיים. לפני כשבוע הודיע לי המעסיק שלא אוכל להמשיך לעבוד בחברה כשאהיה סטודנטית, למרות מה שהובטח לי בעבר. האם אני זכאית לפיצויים גם אם המעביד לא מאפשר לי להשלים 12 חודשי עבודה?

עו"ד אריק שלו

אם ההבטחה הזאת ניתנה בכתב ייתכן כי ניתן יהיה לחייב את המעסיק לעמוד בה, אולם אחרת יהיה קשה להוכיח כי התחייב. באשר לפיצויי פיטורים לאחר 11 חודשים, למעשה אין מדובר בפיטורים משום שאינך מסוגלת לעמוד עוד בתנאים הנדרשים מהמהשרה ולכן מדובר בהתפטרות. 073-2505372

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה