עמנואל

חישוב שגוי של שעות עבודה

שלום, אנ י מעוניין בייעוץ לגבי מקרה שקרה עם אשתי . אשתי התחילה לעבוד בחברה בפ"ת לפני כשלושה חודשים. בעת הקבלה לעבודה נאמר לה כי השכר החודשי יהיה גלובלי 5000 ₪ נטו כולל שעות נוספות. ימי העבודה הם: א-ה . 8-17 וימי שישי 8-12 החודש האחרון היה חודש של חגים. אשתי קיבלה משכורת מאוד נמוכה. כשבאה לשאול את המעסיק למה קיבלה נמוך, המעסיק הסביר לה כי הוא לא משלם על ערבי חג וחג. ז.א. שעל ערב חג הוא מוריד 9 שעות עבודה וגם על יום החג עצמו הוא מוריד 9 שעות עבודה. למרות שהחברה עצמה סגורה בערב חג ובחג עצמו ואף אחד לא עובד. המעסיק אמר כי ככה הוא עובד וככה הוא מנהל את המשכורות של העובדים. כשאשתי שאלה למה הוא לא אמר לה את זה כשהוא קיבל אותה לעבודה , הוא אמר שזה לא בעיה שלו ושאם זה לא מתאים לה שתעזוב. האם יש כאן עילה לתביעה בנושא? תודה.

עו"ד אריק שלו

האם אשתך עובד במשכורת חודשית או בשכר שעתי? עובד במשכורת חודשית זכאי לדמי חגים כבר מהיום הראשון, עובד בשכר יהיה זכאי בתנאי שלא נעדר יום לפני או יום אחרי החג אלא בהסכמת המעסיק, לדמי חופשה לאחר 3 חודשי עבודה. באשר לערב החג, אם אשתך עובדת במשכורת חודשית והמעסיק החליט לסגור את העסק, בערבי חג, הוא רשאי לעשות כן ולנכות ימי חופשה צבורים, במידה ואין ימי חופשה צבורים המעסיק מחוייב לשלם שכר. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה