סיון

עיכוב במשכורות ופיצויים

שלום רב, בעלי הועסק אצל מעסיק פרטי לפני שנתיים בערך. החברה של המעסיק נקעלה לקיים כלכלים ובעלי לא קיבלת מספר משכורות אחרונות והוצאות שונות שעליהן היה מקבל החזרים. לאחר מספר חודשים בהם ל קיבל משכורות, התפטר. מיותר לציין שלא קיבל פיצויים או את הכסךף המגיע לו עד היום. החברה קיימת, אך אין בה כסף. משיחה עם עורך דין הבנו שניתן לתבוע את הביטוח הלאומי עד 100 אלף שקלים לאחר בקשת פירוק של החברה ( שתעלה לנו כ 6000 שקלים) יש לי מספר שאלות: א. האם יש מקורות נןוספים מהם נוכל לקבל כסף חוץ מביטח לאומי? ב. עורך הדין דרש 20 אחוז + 6000 ש"ח בערך לכל אגרות הפירוק. האם זה סכום סביר? ג. ייעצו לנו לא לשכור עורך דין, אלא להתנהל לבד.האם מומלץ? אם כן, איך? תודה רבה.

עו"ד אריק שלו

ראשית ומבלי לבדוק את תביעת החוב שלכם, הסכום שציינתם אינו התקרה המירבית לתביעת חוב. לעיתים כאשר מדובר בחברה בפשיטת רגל או פירוק, עדיין ייתכן כי קיימים נכסים לחברה. עובד רשאי להגיש תביעת חוב לבדו בדיוק כשם שהוא רשאי לייצג את עצמו בבית הדין, עם זאת, לא תמיד הדבר מומלץ שכן הסוגייה מחייבת מקצועיות. באשר לשכר הטרחה של עורך הדין, כל עורך דין וההסכם שלו. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה