אמי

אי העברת כספי פנסיה לקופה

אני עבדתי במשרד רואה חשבון כשנה וחודשיים, לאחר מספר חודשים גיליתי שהפרשות הפנסיה שנוכו משכרי לא עברו לקופת הביטוח. ביקשתי מספר פעמים מהמעסיק להעביר את הכספים בתשובה הוא אמר שאין בעיה ואף אמר שכבר העביר למרות שעד היום אין הפקדות בקופה. שלחתי לו מכתב רשום שבו בקשתי שיתקן את דרכו ואם לא אני יפעל על פי חוק. לאחר חודש שלא הועבר הכסף שלחתי מכתב למעסיק שבו אני מתפטרת בדין מפוטרת ובתשובה מהמעסיק נאמר לי שלא מגיע לי פיצויים כי לא נתתי הודעה מוקדמת ( למרות הייעוץ מעו״ד שאמר שאין צורך בהודעה מוקדמת היות ושלחתי מכתב )האם קיבלתי יעוץ משפטי שגוי ואכן לא מגיע לי פיצוים בגין אי הודעה מוקדמת? האם אני צריכה עכשיו לתבוע אותו על הפנסיה שעדיין לא הועברה לקופה?

עו"ד אריק שלו

ישנה פסיקה הקובעת כי בנסיבות מסויימות כגון אי תשלום שכר לתקופה ממושכת ניתן להתפטר בלא מתן הודעה מוקדמת. עם זאת, הפסיקה אינה עוסקת באי ביצוע הפרשה לפנסיה. עם זאת, יש לבחון את מכלול נסיבות המקרה. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה