אורי

פיצויים או קבלת כספים אחרים

מכובדיי, שלום. מבקש בזאת לקבל מידע בנוגע למקרה ייחודי מסויים, אשר דרככם יכול אהיה אולי לקבל תשובה כלשהי: אמי היא בת 62 (גיל פרישה לכל עניין וחוק, כמדומני) ועבדה במשך 7 שנים רצופות ב"מטב", שירותי קהילה. אמי היא חירשת ולכן עבדה באופן שקשור למקרה המסויים והייחודי שלה, לאמור עם חירשים ולא עם שומעים, הזקוקים לסיוע כזה או אחר מן הארגון, והשתכרה בהתאם. אין לי מושג כיצד מוגדרים עובדי הארגון, מאחר ואין "משרה מלאה" באופן כזה או אחר (אם מבין אני נכון את פני הדברים) במקום שכזה, אלא לפי הצורך, אולם ישנו תלוש משכורת מסויים וכו'. כיום אמי אינה עובדת זה מספר חודשים (בשל העובדה, כי אין הארגון מוצא - או שאינו טורח מספיק - אדם המתאים לטיפול, כאשר המקרה הייחודי דלעיל מוסבר זה כבר לעיל) וכיום מחכה לאישור של "אי-עבודה" מצדם או כל דבר אחר. 2 שאלות: 1. האם נכון שאמי, כיום בגיל 62, גם אם תרצה לעזוב מרצונה (כבגיל פרישה חוקי) אמורה לקבל "פיצויים" כאלה או אחרים (בחישוב הנכון עפ" חוק: תלוש אחרון כפול מספר שנות עבודה)? או שהעניין איננו תופס, אלא במקרים של "משרה מלאה", או מקום עבודה אחר ולא מקום כזה? 2. אם אין ברצונה לפרוש, האם תהא זכאית לתשלום מסויים (אבטלה או כל תשלום אחר, עפ"י חוק)? מבקש לקבל קצת יותר מידע בנוגע לסוגיות אלה (אישור שלהם לאי- העסקה זמני או רצונה לפרוש סופית). מעבר לכל אלה, אם תבקש לעזוב (כשאלה מספר 1) את עבודתה ולסיים, האם תוכל לשוב לאחר מכן כעובדת חדשה? תודה על כל תגובה מבינה שתהא, שבוע נפלא, אורי :-)

עו"ד אריק שלו

תיארת בשאלתך מספר סוגיות אשר יש לבחון אותן לעומק תוך סקירת הסכם העבודה ומסמכים נוספים העוסקים באופן ההעסקה של אמך. איני סבור כי ניתן לתת מענה לשאלתך במסגרת הפורום ולכן אני ממליץ לך לקבל ייעוץ משפטי פרטני בעניין העסקתה של אמך. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה