נוגה

שינוי אירגוני והריון

שלום, מתבצע במקום עבודתי שינוי ארגוני שמשמעותו שבקרוב לא תהיה לי עבודה. גיליתי שאני בהריון טרי. כיצד כדאי לי לפעול? לחכות שאקבל זימון לשימוע לפני פיטורים ואז להודיע על ההריון, או כבר להודיע? מה היתרונות והחסרונות? האם מנהלת משאבי אנוש מחוייבת לשמור על דיסקרטיות או שמותר לה להגיד על דבר ההריון למנהל הישיר שלי/מנהל המפעל?

עו"ד אריק שלו

לא ציינת כמה זמן הינך עובדת. אם הינך עובדת למעלה משישה חודשים אצל אותו מעסיק, הגנת חוק עבודת נשים מפני פיטורים תחול עליך בין אם תדווחי כעת ובין אם בשלב מאוחר יותר ותחול על המעסיק חובה לקבל היתר מהתמ"ת, אם הינך עובדת פחות זמן, לא תזכי להגנה מכוח חוק זה, אם זאת, לא ניתן יהיה לפטר אותך עקב ההריון, כלומר פיטורים בגלל ההריון ייחשבו פיטורי אפליה. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה