סיון

הרעת תנאי עבודה בחופשת לידה

אני עובדת במשרד החינוך במספר בתי ספר. תכננתי לחזור לאחר חופשת הלידה רק לאחד מהם למרות שמנהל ביה"ס הודיע לי לפני הלידה כי יתכן והוא יאלץ להעסיק אותי שלא דרך משרד החינוך (המשמעות: הפסקת צבירת שנות ותק). לשאר מקומות העבודה תכננתי לחזור כחצי שנה לאחר הלידה. כשבוע לפני חזרתי מחופשת לידה לעבודה הודיע לי המנהל כי השעות הן מטעם עמותה אחרת (משמעות: לא שכר גלובלי אלא שעתי) וכי לא אוכל לקבל הדרכה על עבודתי, דבר אשר פוגם ביותר באיכות העבודה הספציפית שאני עושה (אינני מורה). לא הסכמתי לעבוד ללא הדרכה וכתוצאה מכך הפסדתי את מקום העבודה ולמעשה לא חזרתי עדיין לשום מקום היות ובשאר המקומות כבר הודעתי שאני מאריכה את חופשת הלידה. האם זה לא נחשב הרעת תנאים? האם זה בניגוד לחוק? עלי לציין כי אין לי קביעות.

עו"ד אריק שלו

מה שאת מתארת על פניו נשמע כהרעה בתנאי ההעסקה. לא ציינת כמה זמן הינך עובדת. אם הינך עובדת למעלה משישה חודשים אצל אותו מעסיק, הגנת חוק עבודת נשים מפני פיטורים ומפני הרעה בתנאי ההעסקה תחול עליך למשך 60 יום מתום חופשת הלידה. משרדי עומד לרשותך. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה