רפאל

שכר מינימום לעובד חודשי

שלום, אני מועסק כעובד חודשי בחברת ליסינג, המשכורת היא 4300 בחודש+ש"נ, אני עובד 9 שעות ביום ומנוכה לי חצי שעה הפסקה כל יום. החוק קובע כי משרה מלאה היא 186 שעות בחודש ועל הבסיס הזה נקבע השכר השעתי, השאלה שלי היא כאשר ישנם 23 ימי עבודה-למשל בחודש הנוכחי-אוקטובר, שעות העבודה שאני עובד הם 195.5, ושכר העבודה לפי השכר השעתי מוכפל בשעות העבודה אמור להיות 4520, יוצא שיותר מיום אני עובד בחינם כי משלמים לי רק 4300, מה השכר שאני אמור לקבל, החוד מגדיר שמשרה מלאה זה כנהוג במקום העבודה או 186 שעות, רשום ששכר העבודה לא יפחת משכר העבודה החודשי ו/או היומי ו/או השעתי מה קורה אם זה חורג? יש פסק דין אולי בנושא?

עו"ד אריק שלו

186 שעות חודשיות הוא ממוצע, מכיוון שמספר ימי העבודה משתנה מחודש לחודש, כך גם מספר שעות העבודה בפועל. עם זאת, חישוב שכר מינימום נעשה באופן שעתי ולא חודשי.ולכן אם החישוב של השעות כפול תעריף המינימום לשעה מביא אותך לשכר נמוך מהמינימום, הינך זכאי לתוספת. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה