החזר נסיעות רטרואקטיבית לעובד
שלום רב, כמעסיקה אני מעסיקה עובד כבר יותר מארבע שנים. במהלך השנים הנ״ל העובד היה מגיע ברגל מביתו מרחק של כ-10 דקות הליכה ללא כל תלונה. לאחרונה העובד רכש רכב ואני משלמת לו החזר נסיעות בשווי עלות נסיעה ברכב ציבורי הלוך ושוב. להפתעתי הרבה העובד טוען שאני חייבת לשלם לו נסיעות עבור כל השנים שעבד. לאחר בירור עם הרו״ח גיליתי שהמרחק (במסלול ההליכה) בין בית העובד ועד לעבודה הינו כ-600 מ׳, ולכן הוחלט לשלם לעובד עבור שנתיים. למרות שבצו ההרחבה האחרון כתוב שרק במידה והעובד נזקק לתחבורה ציבורית, חובה על המעסיק לשלם לו נסיעות. וכן באתרים אחרים שהמרחק הוא לא בהכרך המכריע אלא מבחן ההיזדקקות לכלי תחבורה ציבורית. שאלתי היא האם אני חייבת לשלם לו נסיעות? ואם כן עבור כמה שנים אחורה? חיפשתי המון ולא מצאתי חוק ברור וספציפי בנושא, לרוב כותבים על הנושא באופן כללי. אשמח אם אקבל תשובה מהירה. תודה.
המבחן אינו המרחק אלא מספר תחנות האוטובוס אשר על העובד לעבור. גם עובד שמגיע לעבודה באופניים אולם זכאי להחזר על פי מדדי צו ההרחבה, יזכה להחזר. על כן עליך לבדוק באמת כמה קיימת היזקקות לתחבורה ציבורית מביתו של העובד, כלומר האם עובד אחר במקומו היה פונה לאוטובוס על מנת להגיע לעבודה? 073-2505373
ברצוני להוסיף שהעובד צעיר ללא בעיות בריאותיות.