איתמר

יום ראשון למחלה כאשר העובד עבד מספר שעות

שלום רב, סיפור המקרה: ביום ראשון שמח וטוב לב (אך לא מרגיש מי יודע) קמתי ויצאתי לעבודה, בתקווה שאריג טוב יותר בהמשך. לאחר 4.5 שעות עבודה הרגשתי שאינני יכול עוד, יצאתי מהעבודה והלכתי לרופא. בלוטות הלימפה בצאוור התנפחו החום עלה ואובחן דלקת גרון. קבלתי אנטיביוטיקה ומספר ימי מחלה שמתחילים מהיום בו ביקרתי את הרופא (ושגם עבדתי חלקית באותו יום). רציתי לדעת מה דין יום כזה שבו עבדת יום חלקי, והיום שלמחרת האם נחשב ליום השני למחלה שבו אני מקבל 0.5 יום מחלה. תודה על העזרה ובראות לכולם . . .

עו"ד אריק שלו

אכן יש כאן סוגיה שנויה במחלוקת, משום שהחוק מתייחס ליום הראשון למחלה כיום מתן אישור המחלה, עם זאת, אני סבור כי יש להתייחס ליום זה כיום עבודה, בו יצוינו לרעתך שעות חוסר משום שלא עבדת יום מלא. וכי היום השני למחלה על פי האישור צריך להיחשב היום ראשון לפי חוק דמי מחלה. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה