סילבי

שלום אנו מעסיקים עובדת זרה בסיעוד 12 שנה. מקבלת כל זכויותיה וכעת יש לנו שאלות:.הנל אינה מנצלת את כל ימי החופשה והחגים למרות שדרשנוממנה לנצלם. . אין ביכולתינו לשלם כל שנה פדיון.מטרתה לקבל הכסף או לצבור לנסיעותיה לחופשה בארצה. 1. האם ימי חגים שלא נוצלו מחייבים שנשלם עבורם.2.כנל לגבי ימי חופש. אנו החתמנו אותה בעבר שעליה לנצלם אך היא מתחמקת. 3. הנל היתה מאושפזת לניתוח לב ואחכ היתה בחופשת מחלה. שילמנו לה עבור90ימי מחלה למרות שבעבר כבר ניצלה כ10 לפחות. כיצד ממשיכיםם כעת. מתחילים בחישוב צבירה מחדש. אנו מאד נוחים איתה ולא מתחשבנים. כעת שאלו אותי במשפחה אם יציאותיה פעמיים לשבוע לצורך בדיקות מעכב ובקור אצל הרופא נחשבים לניצול ימי מחלה? תודה

עו"ד אריק שלו

ימי חגים יש לשלם, באשר לחופשה שנתית, על פי חוק קיימת "אין החופשה ניתנת לצבירה; ואולם רשאי העובד, בהסכמת המעביד, לקחת רק שבעה ימי חופשה לפחות ולצרף את היתרה לחופשה שתינתן בשתי שנות העבודה הבאות". בהחלט ניתן לראות בדיקות כיום מחלה באם יש ברשותה אישור רפואי. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה