סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים + הסכם עבודה
שלום רב, אני עובדת חצי משרה מס' שנים בתחום הגרפיקה, ללא הסכם עבודה. כיום לאחר שהיקף העבודה גדל, המעסיקה מבקשת להחתים אותי על הסכם. 1. המעסיק ביקש שאחתום על נספח שבראשו כותרת סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין - האם זה טוב או רע לי? הבנתי שלא מדובר בסעיף שתמיד מיטיב עם העובד. 2. האם ישנם דברים שחשוב לציין מבחינה רטרואקטיבית (מבחינת פנסיה בעיקר ) לאור העובדה שהייתי בלי הסכם מס' שנים? תודה רבה!!!!
אין זה חריג כי מעסיק מבקש להחתים על הסכם עבודה גם בדיעבד, בכל מקרה תחולתו לא תהה רטרואקטיבית. באשר לסעיף 14, לא ניתן לומר אם הוא טוב או רע שכן זה תלוי נסיבות. בכל מקרה הוא לא יחול רטרואקטבית ולכן על ארבעת השנים הראשונות יהיה על המעסיק לשלם פיצויים באופן הרגיל. סעיף 14 יאפשר לך לקבל את הכספים הצבורים בקופה (ממועד החתימה על הסעיף) גם במידה ותתפטרי. אולם אם תפוטרי תקבלי מאותו מועד רק את אותם כספים הצבורים בקופה (וכמובן את ארבעת השנים הקודמות בהם לא הייתה חתומה). אי כריתת הסכם עבודה אינו פוטר את המעסיק מהפרשות חובה על פי חוק, ועל כן, היה עליו לבצע הפרשות לקרן פנסיה גם במשך ארבעת השנים האחרונות לפי חוק. אם לא שולם לך פנסיה, נשמח לעמוד לרשותך לבחינת זכויותיך. 073-2505373