משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהפיטורין בזמן מחלה

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

פיטורין בזמן מחלה

ראו
ראובן

היי רציתי לדעת האם זה חוקי לפטר אותי ביום האחרון לחופשת המחלה שלי? קיבלתי 9 ימי מחלה מהרופא שלי, ביום ה-8 זומנתי לשימוע וביום התשיעי (חופשת המחלה עדיין אקטיבית) בשיחת טלפון יודעתי שפוטרתי. בנוסף, החברה לא שילמה לי 45 שעות עבודה בחודש הקודם ולדעתי בגלל זה גם פיטרו אותי. הסיבה לעניין נעוצה שאיני מחתים כרטיס עבודה דיגיטלי - למרות שאין ביכולתי להחתים כזה כי אני עובד בכמה סניפים של רשתות גדולות ובחלקם אין לי כרטיס עובד שמתאים למערכת הרישום שלהם. למרות שעבדתי ויש הוכחות שעבדתי - לא שולמו לי שעות העבודה שלי שם. גם דמי הנסיעות שלי לא שולמו לי בהתאם לסיכום. סוכמו נסיעות של 300 שח אבל בפועל שולמו רק 150 שח. החברה לא החתימה אותי על חוזה העסקה ואני עובד שם כבר 4 חודשים והחל מהחודש הראשון אני נלחם בהם על החוסרים בשכר שלי. מה עושים? היום זה היום האחרון שלי לעבודה. האם להוציא עוד ימי מחלה? האם יש עילה לתביעה? בעיקרון נתנו לי התראה של שבוע שבזמן הזה אני יכול להמשיך לעבוד או לא ולקבל את ימי החופשה שלי במקום.

RE:
ארי
עו"ד אריק שלו

אין זה חוקי לפטר במהלך תקופת מחלה, כמו כן, לא ניתן לחפוף בין הודעה מוקדמת לתקופת מחלה אלא אם ההודעה ניתנה לפני תחילת תקופת המחלה. אם לא שולמו לך כל זכויותיך לפי חוזה ולפי חוק, תקום לך עילת תביעה בבית הדין. 073-2505373