קושי בסיום יחסי עבודה באופן תקין עם מעסיק
שלום לכם, השאלות שאני אביא בפניכם עכשיו, הן רגע לפני פנייתי לבית הדין לעבודה. לכן אני בא להיוועץ בכם כאן. אני מודע לכך שזה יהיה ארוך, אך אנא מכם, אשמח אם תקראו את דבריי עד תומם ותנסו לסייע לי בתשובות מקצועיות ולהכווין אותי בדרך הנכונה. בתאריך ה-29/10/2013 פוטרתי ממקום עבודתי לאחר שנתיים וחצי. את שכר עבודתי עבור חודש אוקטובר הייתי אמור לקבל ב-ביום ה-10 כמדי חודש. לאחר שקיימתי שיחה עם פקידת המעסיקים שבעצם מנהלת שם גם את ענייני הכספים. הבנתי שלא אקבל את המשכורת לפני ה-15 לחודש, לשאלתי ממה העיכוב נובע, לא קיבלתי כל מענה. ניסיתי לפנות למעסיק עצמו והסברתי לו את השלכות הפיגור בתשלום המשכורת. תשלומי ויזה שאמורים לרדת ב-15 לחודש לא יתקבלו בבנק עקב מחסור בכסף בחשבון העו"ש. לאחר שנתתי לו לברר ולחזור אליי בעניין, טען כי אוכל לקבל חלק מהכסף ב-15 לחודש ואילו את החלק השני רק ב-17, אך אמר שהפקידה תשוב אליי בנוגע לעניין למחרת, יום חמישי ה-14 לחודש. היא כמובן לא חזרה אליי, וכשאני כבר הצלחתי להשיגה, היא טענה כי המשכורת תשולם רק ביום שני ה-18, שוב, לא סופק שום הסבר לעיכוב הנ"ל. ביום שני הכסף לא הופקד לחשבוני וכשניסיתי להתקשר למעסיק, ענה לי במקומו אחיו, השותף בעסק אשר עבדתי תחתיו, ובמקום לספק לי מענה לשאלותיי, שאל שוב ושוב האם התקבלתי לעבודה אצל המתחרה שלו {כאן ציין את שם המקום}. התעלמתי משאלתו ולאחר שהפציר בי, הבהרתי לו כי איני חייב לו דין וחשבון וודאי איני חייב לספק לו מידע לגבי המשך תעסוקתי במקום אחר. אז הוא שלף משהו שמעולם לא שמעתי עליו קודם. קנס כספי בסך 250,000 בגין הפרת חוזה, שכביכול ולטענתו, חתמתי לו עליו, האוסר עליי לעבוד באותו התחום בו עסקתי בכל מקום אחר במשך שנתיים לפחות. ככל שזכרוני אינו מטעני ואף בטוח אני, לא חתמתי מעולם על חוזה או הצהרה כזו וודאי לא הייתי מסכים לכל תנאי כזה. לשאלתי מתי יכנס הכסף, הוא אמר שלמחרת ה-19, הכסף יופקד לחשבוני ואף אוסיף איום בסיום השיחה: נתראה בבית המשפט. הכסף לא הופקד כמובן ב-19 לחודש. שניסיתי שוב את מזלי והתקשרתי לפקידה במשרדו המטפלת בענייני הכספים. נתקלתי בתשובה כי הכסף יופקד רק היום, ה-21 לחודש, לשאלתי מדוע האיחור הזה וחרף הסברי כי הדבר גורם לי לנזק כלכלי ולעוגמת נפש עקב תשלומים הנדחים וחוסר בכסף לכלכלת הבית, התשובה שהתקבלה היתה: "זה קורה". עד לרגע זה לא נתקבלה אגורה בחשבוני. כאן זה לא הסתיים, המשך בהודעה הבאה...
מעבר להתנהלות מעסיקך אשר נשמעת לא תקינה, לרבות הלנת שכרך, בעניין סעיף אי תחרות יש לבחון את החוזה אולם על פניו הוא אינו נשמע מידתי ולכן יכול מאוד להיות שבית הדין לא יאכוף אותו. בכל מקרה אני ממליץ לך על ייעוץ משפטי פרטני בעניין זה. משרדי עומד לרשותך 073-2505373