רן

תאונה עם רכב עבודה

שלום, ב 18.1 (לפני כמעט שנה) עשיתי תאונה בזמן שעות העבודה עם הרכב של העבודה (במקרה הזה הרכב של הקיבוץ ששויך למשימת העבודה - ומבוטח בביטוח צד ג׳) תאור התאונה - עמדתי בפקק ובחוסר תשומת לב תמימה הרכב הידרדר טיפה קדימה ופגע לרכב שלפניי בוו הגרירה הקטן שהיה מחובר לו מאחור. יש תמונות. אותו בחור החליט לתבוע דרך הביטוח שלו. השבוע פנה אליי הבוס שלי לשעבר (היום אני כבר לא עובד שם) שבמקרה מונה לא מזמן גם למזכיר הקיבוץ. הוא אמר שאני צריך לשלם אלף שקל השתתפות עצמית לאותו בחור. ושהקיבוץ יתחלק איתי כלומר 500 אני 500 הם. האם זה חוקי? האם מותר לדרוש ממני לשלם השתתפות עצמית על תאונה תמימה בעת ולצורכי העבודה ועוד כעבור שנה? אודה לתשובתכם.

עו"ד אריק שלו

יש לבחון מה מציין חוזה ההעסקה שלך בעניין תאונת דרכים, לא ציינת מהי עבודתך, אולם לעיתים קיימת השתתפות מסויימת של העובד כאשר הוא מקבל רכב עבודה. 073-2505373