שמואל דוידוביץ

החזר על תאונת עבודה מביטוח לאומי

הייתה לי תאונת עבודה , הגשתי תביעה לביטוח לאומי וקיבלתי סכום כסף, בוטחו לאומי פנה למעסיק שלי וביקש את הסכום ששולם לי על סמך סעיף 92 בחוק (אין לי מושג מה זה ולמה זה. המעסיק שלי פונה אלי שאחזיר לו את הכסף שקיבלתי מביטוח לאומי.. האם עלי להחזיר את הכסף? ואם כן מה כל הטעם בתביעה לביטוח לאומי בעבור תאונת עבודה אם ממילא הכסף חוזר למעסיק? אני לא יכול פשוט לנצל ימי מחלה ולוותר על כל התהליך?

עו"ד אריק שלו

אם היית באי כושר עבודה מלא ולא קיבלת שכר למעט תשלום בגין דמי פגיעה מהביטוח הלאומי, דרישתו של המעסיק אינה נשמעת תקינה. עם זאת, אם קיבלת שכר חלקי / דמי מחלה או תשלומים אחרים מהמעסיק או מעסיק אחר, במקביל לקבלת דמי הפגיעה מהמוסד לביטוח לאומי , בהחלט ייתכן כי תאלצי להשיב חלק או את כל דמי הפגיעה ששולמו לך. 073-2505373