לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סתיו

קיזוז מתוך השכר על טעות אנוש של עובד

אני עובדת 3 שנים במלון. לפני כמה חודשים עשיתי טעות בהמרת מטבע זר ללקוח ונתתי לו בטעות שווי של דולר אחר ממה שנתן לי. היה לי בירור עם ההנהלה והם הודו שאכן זו טעות אנוש והיא אינה נעשתה בזדון/ בנסיון להכנסת הכסף לכיסי האישי וכדו אך מכיוון שזו טעות שניה מתוך 3 שנים עבודה במלון (הקודמת גם נעשה מתום לב וזה ברור גם להם) הם יאלצו לחייב אותי את סכום ההפסד של המלון ע״י קיזוז במשכורת בחילוק ל4 תשלומים. בישיבה שנעשתה התבקשתי לחתום על טופס המאשר להם לקחת את סכום הכסף אך נאמר בעל פה שתיבדק אפשרות להפחתת הסכום ואופציה ליותר תשלומים ולא ילקח שום כסף לפני שיחה נוספת איתי. עבר חודש וראיתי במשכורת שנילקח התשלום הראשון וכך גם בחודש שלאחר ללא שיחה נוספת לאחר השיחה הנ״ל. שאלתי היא האם בכלל היה מותר להם לדרוש את הכסף ממני גם אם הם מודים בעצמם שמדובר בטעות אנוש. ובנוסף אם כבר חתמתי על הטופס מתוך לחץ בפגישה איתם האם אני עדיין יכולה לערער ולהגיש תביעה נגד הנהלת המלון על התנהלות בחוסר צדק כי הרי הם אף הודו בקול רם שזו אכן טעות אנוש.

עו"ד אריק שלו

לא ניתן לקנוס עובד באופן זה, אם הטעות או העבירה חמורים דים ניתן לפטר את העובד אולם אין מדובר במעילה, אלא בטעות ועל כן מעסיקך פועל באופן פסול. 073-2505373

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה