חישוב שעות נוספות לחצי משרה
שלום רב, לאחרונה מוניתי לתפקיד בכיר (שכיר) בהיקף של חצי משרה (22.5 שעות שבועיות). בהסכם העסקה לא נאמר אם אני חייב לעבוד כל יום, צויינו רק היקף המשרה, כמות שעות שבועיות ומשכורת חודשית גלובלית. בתלוש המשכורת מופיעים ערך שעת העבודה שלי, משכורת גלובלית ונסיעות. לא הוזכר נושא של שעות נוספות בהסכם ולא מופיע בתלוש. בפועל אני עובד כל יום ו"משחק" עם השעות לפי הצורך, אך תמיד חורג מהמכסה שהוגדרה לי בהסכם. כשפניתי למנהל שלי והסברתי צורך להגדיל לי את היקף המשרה, ענה לי שהוא מעדיף לשלם שעות נוספות. להלן שאלתי: כיצד אמורים לחשב לי את השעות הנוספות? האם מכח זה שאני בעל תפקיד בכיר בחברה, יש איזה מינימום שעות נוספות שאני אמור "לספוג"? תודה מראש על התשובה.
אם הסכם ההעסקה אינו כולל שעות נוספות אז אין מינימום שהינך אמור לספוג. שעות נוספות מחושבות קודם כל באופן יומי, כלומר לאחר 8/9 שעות בהתאם לאורך שבוע העבודה, ואח"כ לפי היקף עבודה שבועי. יש להפריד בין שעות עודפות, שהינן שעות מעבר להיקף המשרה שאינן נחשבות לשעות נוספות לבין שעות נוספות בתעריף גבוה יותר. שים לב האם החוזה מחייב אותך לקבל אישור ממעסיקך בטרם תבצע שעות נוספות. 073-2505373