משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודההעברת תפקיד ו/או פיטורים עקב זוגיות במקום העבודה

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

העברת תפקיד ו/או פיטורים עקב זוגיות במקום העבודה

דני
דניאל

אני עובדת במקום העבודה הנוכחי שלי שלוש וחצי שנים. לפני כתשעה חודשים נכנסתי למערכת יחסים עם עובד אחר במחלקה שלי. לפני כחודש עקב קידום של המנהל של בן זוגי, הוא החל לנהל את שנינו. לפני כשבוע פנו אלינו ממשאבי אנוש והודיעו לנו כי הסיטואציה בעייתית וכי על אחד מאיתנו לעזוב את המחלקה ולמצוא תפקיד אחר בארגון, לאו דווקא תפקיד מקביל לעיסוקי כיום. לא הוצב אולטימטום מדויק אך נאמר כי זה צריך לקרות בהקדם ובמידה ולא, אקבל מכתב פיטורים. שאלתי היא האם החוק מגן עלי מבחינת פיטורים או מבחינת הזמן שניתן לי למציאת תפקיד? אוסיף כי הנני מוערכת בחברה וסיבת המעבר היא אך ורק הזוגיות שהתהוותה.

RE:
ארי
עו"ד אריק שלו

מדובר בסוגייה בעייתית, משום שעקב היווצרות יחסי מרות בינך לבין בן זוגך, נוצרה בעיה מהותית. אילו היית עובדת מדינה או עובדת חברה ציבורית, התקנון שחל היה מחייב את החברה לבצע את השינוי. בחברה פרטית, העניין אינו ברור כל כך ואינו שחור ולבן. 073-2505373