לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מעין

חוזה ותנאי שכר בין קבלן לחברה

שלום רב. אני מנהלת חוות סוסים של חברה. בחוזה ההעסקה נתבקשתי לפתוח תיק עוסק מורשה ובכך לתפקד כ-'נותנת שירותי ניהול' כקבלן. החוזה נחתם במאי 2011 ומאז חלו בו מספר שינויים באמצעות תכתובות במייל. 1. רציתי לדעת האם התכתובות הללו מהוות חלופה לתנאי החוזה והאם בעת הצורך הן קבילות ומוחקות את הכתוב/התנאים בחוזה הראשוני? בנוסף, אופן התשלום מבוצע כך: 60% מהרווחים פחות העלויות של העובדים (עלות מעביד+שכר) פחות ביטוח אחריות מקצועית של העובדים ועלויות קו טלפון. מכיוון שהעסק הזה הוא מאוד תנודתי, מידי פעם יש שינויים בתנאי השכר המוסכמים באמצעות מייל. 2. באחת התכתובות האחרונות הבעלים של החברה כתב כך: "מובטח לך 6000 ₪ מינימום עד סוף 2013. (לדעתי בפועל יהיה יותר כי אוקטובר נובמבר יהיו חזקים מאוד)." בפועל אכן בדצמבר הרווחים היו גבוהים והייתי אמורה לקבל 8400 ללא מע'מ, כשבפועל שולם לי 6000 בטענה שסוכם כי זה שכר גלובלי ולא מינימלי (על אף הכתוב). האם הוא יכול להחליט לשלם לי פחות ממה שסוכם למרות הכתוב? 3. מה ההבדלים העיקריים בין היחסים של עובד מעביד לבין היחסים של חברה-קבלן? המון תודה.

עו"ד אריק שלו

חילופי הדברים יכולים לבוא במקום הסכם במידה ולא נחתם כזה. יש הבדלים גדולים מאוד בין עובד פרילנסר / יחסי מעסיק ונותן שירות לבין יחסי עובד מעביד בעניין תחולת חוקי העבודה. 073-2505373

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה