הגנה על זכויות יוצרים במכירת פונטים
שלום לעורכי הדין ותודה על המענה בפורום.. אני מעצב פונטים עצמאי בתחילת הדרך, ויש לי פונט פרי עיצובי. כשאני מציע אותו למכירה לחברת פונטים למשל איך אני יכול להגן שהם לא יעתיקו אותו ויטענו שהוא שלהם? הפונט לא מפורסם ולא הצגתי אותו בשום מקום. שאלתי היא מהו המנגנון שמברר למי שייכות זכויות היוצרים המקוריות ביצירה ואיך אני יכול להגן על עצמי שתהליך הזה שמצד אחד אני צריך לחשוף את הפונט כדי למכור אותו ומצד שני הם יכולים תמיד להעתיק ולטעון שהם היוצרים שלו??
שלום אריה מאחר ושאלתך מורכבת ונוגעת לנסיבות מקרה ספציפי ככול והנך מעוניין אתה מוזמן לפנות אלי באופן ישיר. בייחוד כי לשאלתך, זוויות התייחסות שונות (הן מפן זכויות יוצרים ואף ייתכן כי הן מפן סודות מסחריים). ככלל אציין כי הגנת זכויות היוצרים בישראל קמה עם הולדת הביטוי, בלא צורך לרשום זכויות יוצרים אצל רשם כלשהו (להבדיל ממדינות רבות אחרות). עם זאת, הפרקטיקה הנהוגה לשם הוכחת אלמנטים ראייתיים (כלומר- מי יוצר היצירה, מתי נוצרה היצירה ותוכנה של היצירה) היא להפקיד עותק של היצירה אצל עו"ד, למספר שנים, בליווי תצהיר הפקדת זכויות יוצרים אשר בו ניתן יהיה לעשות שימוש בהליכים משפטיים עתידיים. אך, עם זאת, ויודגש - אין המדובר בחובה מהותית מכוח החוק. בברכה,