דוד

כתבה

כתבתי לבלוג שלי מאמר ביקורתי למדי על מאמר שפורסם בעיתון חרדי. כדי שמאמרי יובן עלי לצרף לקוראים את המאמר ואת האיור שנלווה לו במקור. (לסרוק) אני מתחיל לחשוש שיש בעיה לצרף סריקה בשל זכויות יוצרים, ולא מאמין שהעיתון יסכים לאיזושהי אמירה ביקורתית כלפיו.... איך אפשר להציל את מה שכתבתי? מה כן ניתן לעשות?

דור נחמן, עו"ד

שלום דוד, שאלתך נוגעת למקרה ספציפי אשר יש צורך לבחון את נסיבותיו ולפיכך בלתי ניתן יהיה במסגרת הפורום ליתן ייעוץ משפטי ספציפי למקרה שלך. ממליץ לך לפנות לעו"ד העוסק בתחום לשם קבלת ייעוץ קונקרטי למקרה שלך. במסגרת בחינה זו, יש לבדוק, בין היתר, האם אכן מטרת השימוש שלך היא ביקורת. שלב ב' באותה בחינה היא לבחון את הוגנות השימוש. ברי שלא כל דבר ביקורת - נהנה מהגנת שימוש הוגן ויש צורך לבחון נקודתית את המקרה שלך. לעניין שאלתך השנייה - בגדול, אפשר לציין כי אכן - סריקת כתבה או אף העתקה של תכנים מתוכה יכולים לעלות כדי הפרת זכויות יוצרים. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים