דני

זכוית יוצרים בעבודה

שלום, יצרתי תוכנית מחשב לשימוש המחלקה בה אני עובד . יש לציין שאני לא מתכנת מקצועי ולא עובד בזה, וכתיבת תוכנית זה הובי שלי. התוכית זכתה להצלחה רבה ומשמשת את החברה כבר מעל 6 שנים. החברה מבינה שאם אעזוב את מקום העובדה הנוכחי הם ישארו בלי תוכנה (התוכנה נזקקת לתחזוקה מדי פעם, שרק אני יודע תחזק), ולכן בדקו אפשרויות לרכישת תוכנה דומה בשוק , אך יתברר שהמחיר די יקר (עשרות אלפי שקלים אפילו מאות) ולכן החברה החליטה להביא מתכנת מקצועי שילמד את הקוד וידע לתחזק את התוכנית גם כשלא אהיה בסביבה. השאלה: האם אני חייב לשטף פעולה עם החברה בנושא זה (אני מבין שהתוכנית זה רכוש החברה כי יצרתי את זה בזמן עבודה)? האם אני חייב ללמד מישהו את קוד התוכנה? תודה

דור נחמן, עו"ד

שלום דני, שאלתך מערבת שני תחומים משפטיים. האחד - מפן זכויות היוצרים: סעיף 34 לחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007 קובע כי "מעביד הוא הבעלים הראשון של זכות היוצרים ביצירה שנוצרה על ידי עובדו לצורך עבודתו ובמהלכה, אלא אם כן הוסכם אחרת". כלומר מעסיקך, הוא בעלי זכויות היוצרים בתכנית וכן בכל יצירה אחרת אשר נוצרה במהלך עבודתך ולצרכי עבודתך -וזאת אלא אם הוסכם אחרת בין הצדדים. הפן השני: פן דיני עבודה: שאלתך נוגעת למעשה לחובתך כעובד ליתן חפיפה לעובד אחר/פרילנסר בתכנים/יצירות/עבודות אשר עשית במהלך עבודתך. מ ציע שתעלה את השאלה הזו בפורום דיני עבודה. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים