לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מירית

שמוש בתמונות שלי לצורך פרסום דירה

מיכל שלום, מכרתי את דירתי לפני שנה. הדירה פורסמה ביד שתיים באמצעות תמונות שצילמתי. כיום בעלי הדירה מפרסמים אותה ביד שתיים למכירה, תוך שמוש בתמונותי שהורדו בזמנו מהאתר, כמובן ללא קבלת רשותי והסכמתי. הם עושים זאת כבר חודשיים, אך נחשפתי לכך ממש במקרה לפני כשבוע. האם יש לי עילה לתביעה. מה עלי לעשות?

עו"ד מיכל לוצאטו

מירית שלום, אנא שימי לב לסעיף "זכויות יוצרים וקניין רוחני" בתקנון האתר של יד2: "מובהר בזאת, כי עם קבלת תנאי שימוש אלו כל המפרסם מודעה באתר מעביר לחברה את כל זכויות הקניין הרוחני בקשר עם מודעה כאמור (לרבות בתוכן המודעה ובתמונות הכלולות בה), לרבות זכויות יוצרים וזכויות התביעה בגין כל הפרה של זכויות כאמור. מובהר בזאת כי כל תמונה המועלית לאתר על ידי הלקוח/המפרסם ולא על ידי האתר עצמו הינה באחריות המפרסם בלבד. הקבוצה לא תישא בכל אחריות לכל נזק מכל מין וסוג שהוא הנוגע לקניין רוחני או אחר שהופר כתוצאה מפרסום לא מורשה של תמונה/ציור או כל אובייקט אחר המשמש נושא לזכות יוצרים או זכות קניין אחרת. החברה שומרת לעצמה הזכות להסיר כל פרסום מפר כאמור ככל שהובא לידיעתה דבר ההפרה. מובהר גם כי לצורך מניעת העתקות האתר מטביע על כל תמונה/תמונות/ציור או כל אמצעי חזותי אחר המתפרסם בצמוד למודעה כלשהי, סימן מים ייחודי ואת הלוגו yad2. הצמדת תמונות/ציורים למודעה המתפרסמת על ידיך מהווה הסכמה להטבעת סימנים מזהים אלה וויתור על כל טענה עתידית ביחס לזכויות יוצרים או זכויות אחרות ביחס לתמונות/ציורים אלה." תקנון האתר מהווה למעשה הסכם בינך ובין בעלי האתר, ולפי הסכם זה את וויתרת על כל זכויות הקניין הרוחני (מלבד הזכות המוסרית אשר אינה ניתנת להעברה). אולם, היות ומדובר בחוזה אחיד נשאלת השאלה האם מדובר בוויתור מדעת, אך שאלה זו צריכה להיבחן בהתאם לנסיבותיו של כל מקרה. בברכה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

מירית

תודה רבה על ההתייחסות המפורטת. בהמשך לתשובתך- האתר בתקנון שלו בעצם מסיר אחריות מעצמו בכל הקשור לזכויות יוצרים. אך לי יש טענה כלפי המפרסם עצמו, לא כלפי האתר. יש לי התנגדות לשימוש הלא חוקי שלו בתמונות שלי .אני לא הבנתי מהתקנון שהמפרסם מכוסה..האם הבנתי נכון?

עו"ד מיכל לוצאטו

מירית שלום, כפי שציינתי בתגובתי, בהתאם לתקנון האתר את העברת את זכויותיך לחברה וויתרת על זכויותיך בתמונה (כתוב במפורש: "מובהר בזאת, כי עם קבלת תנאי שימוש אלו כל המפרסם מודעה באתר מעביר לחברה את כל זכויות הקניין הרוחני בקשר עם מודעה כאמור (לרבות בתוכן המודעה ובתמונות הכלולות בה), לרבות זכויות יוצרים וזכויות התביעה בגין כל הפרה של זכויות כאמור"), ולכן אין באפשרותך לטעון בנוגע להפרת זכויות יוצרים אלא רק בנוגע להפרת זכותך המוסרית, אך גם טענה זו אינה "מוחלטת" שכן החוק מאפשר שיקול דעת בהתאם לנהוג בנסיבות העניין. בברכה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים