דן כהן

שאלה בנוגע לשמירת זכויות

שלום. רציתי לשאול האם יש דרך כלשהי להגן על דרך ביצוע של מתן שירות מסוים? או על שירות מסוים? על מנת שבעתיד אחרים לא יעתיקו את דרך הביצוע (תפעול) או את השירות שאני מעוניין להציע.

עו"ד מיכל לוצאטו

דן שלום, היות ואני לא יודעת על איזה שירות מדובר אוכל לענות לך באופן כללי: במידה ומדובר בהמצאה טכנולוגית ייתכן ויהיה ניתן להגן עליה בדרך של רישום פטנט. לעניין זכות יוצרים, לא ניתנת הגנה על רעיון אלא רק על דרך הביטוי שלו, כך שאם מדובר בקונספט רעיוני ככל הנראה לא יהיה ניתן להגן עליו בדרך של זכות יוצרים. מכל מקום אני ממליצה כי תפנה לקבלת ייעוץ מקצועי בהתאם לשירות המדובר, על מנת לבחון כיצד ניתן להגן עליו, אם בכלל. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

דן כהן

המשך לשאלה - לדוגמא אתר השוואת המחירים זאפ ואחריו צצו להם כל מיני אתרים שמציעים את אותו שירות. האם יש דרך להגן על כך?

עו"ד מיכל לוצאטו

לעניין שאלה ספציפית זו התשובה היא לא (אלא אם מדובר בפיתוח טכנולוגי אשר מאפשר השוואת מחירים חכמה המבוססת על טכנולוגיה ייחודית). מדובר ברעיון/קונספט אשר ניתן ליישום בדרכים שונות, והראייה לכך היא קיומם של אתרים שונים המציעים שירותי השוואת מחירים. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

עו"ד מיכל לוצאטו

לעניין שאלה ספציפית זו התשובה היא לא (אלא אם מדובר בפיתוח טכנולוגי אשר מאפשר השוואת מחירים חכמה המבוססת על טכנולוגיה ייחודית). מדובר ברעיון/קונספט אשר ניתן ליישום בדרכים שונות, והראייה לכך היא קיומם של אתרים שונים המציעים שירותי השוואת מחירים. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

עו"ד מיכל לוצאטו

לעניין שאלה ספציפית זו התשובה היא לא. מדובר ברעיון/קונספט אשר ניתן ליישום בדרכים שונות, והראייה לכך היא קיומם של אתרים שונים המציעים שירותי השוואת מחירים. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים