איציק לביא

פרסום חלק מסרטון YOUTUBE המדבר על מוצר או רעיון שאני עומד מאחוריו

שלום בלוגר YOUTUBE מסוים פתח מוצר שאני מייצר וחווה את דעתו עליו. האם אני יכול להשתמש בחלק מהסרטון ללא אישור הבלוגר ובמקביל רק לאזכר את המקור של הסרטון? תודה

עו"ד מיכל לוצאטו

איציק שלום, ככלל, היוצר הוא בעל זכות ההעתקה של יצירתו או של חלקים מהותיים ממנה. לכן, העתקת חלקים מיצירה מוגנת יכולה לעלות לכדי הפרת זכות היוצרים, כאשר השאלה הנשאלת היא האם הועתק "חלק מהותי" של היצירה. התשובה לשאלה זו נבחנת בהתאם לנסיבות כל מקרה. חריגים לכך הם השימושים המותרים על פי חוק דוגמת השימוש ההוגן, אשר מאפשר שימוש מסוים ביצירה ללא קבלת היתר מבעל הזכות. שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך, כאשר לצורך בחינה של הוגנות השימוש יישקלו, בין היתר מטרת השימוש ואופיו; אופי היצירה שבה נעשה השימוש; היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה והשפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה. היות וציינת כי ברצונך לסקר את המוצר, ייתכן בהחלט ששימוש זה ייחשב לשימוש הוגן (לצורך ביקורת/סקירה), אולם חשוב מאוד להעניק את הקרדיט הראוי ליוצר הסרטון וכן להפנות לסרטון המקורי. מכל מקום, היות ואין כלל אצבע וודאי וכל מקרה נבחן לגופו, רצוי לנסות ולהשיג את אישור בעל זכות היוצרים לשימוש האמור וכך להימנע מסיכונים. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים