זמי בן חורין

שימוש בלוגו של קיבוץ

האם אני כחבר וועד הנהלה של האגודה יכול להשתמש בלוגו של הקיבוץ בדף קשר לחברים. זו איגרת שאני שולח לחברים ולעיתים העתקים לוועדת ביקורת ולרשם האגודות השיתופיות. זה לא נייר מכתבים רשמי של הקיבוץ, אלה ״שתלתי״ את הלוגו על דף נייר חלק שהכותרת שלו ״דף קשר מספר x" מזכיר הקיבוץ טוען שאסור. אני כותב בדף הקשר רק על נושאים הקשורים במישרים לחיי הקיבוץ ולאופן שבו אני רואה עצמי מחויב לחברים. תודה זמי

עו"ד מיכל לוצאטו

זמי שלום, ככלל, עשיית שימוש בסימן מסחר רשום או מוכר היטב, טעון את אישורו של בעל הזכויות בסימן, ככל שמדובר על הטובין שלגביהם נרשם הסימן, ובנוגע לסימן מסחר מוכר היטב, שהוא סימן מסחר רשום, גם לענין טובין שאינם מאותו הגדר, אם השימוש בסימן על ידי מי שאינו בעליו עשוי להצביע על קשר בין הטובין האמורים לבין בעל הסימן הרשום, ובעל הסימן הרשום עלול להיפגע כתוצאה משימוש כאמור. היות ואינך פועל בשם הקיבוץ באופן רשמי, והיות ושימוש בלוגו הקיבוץ על נייר המכתבים עלול ליצור רושם מטעה זה, נראה כי עליך לקבל את אישורו של הקיבוץ על מנת לעשות שימוש בלוגו שלו. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

זמי

היי הבנתי. גם אם אני חבר וועד הנהלה? תודה זמי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים