ב

האם אני מפר זכויות יוצרים כשבניתי מדריך התקנה של קודי באתר שלי ?

שלום , כפי שידוע לאחרונה יצאו זיר"ה נגד 3 חברות, הידועה ביותר -> אבקסיס ..חברות אלו יצרו תכנים המנגישים את כל הסרטים וסדרות בארץ ובעולם דרך התוכנה קודי. חשוב לציין כי התוכנה קודי קיימת כבר שנים ולא ניתן לעזור או למנוע התקנה שלה - בדומה לטורנט . עכשו לשאלתי , יש ברשותי אתר מדריכים שמסיעים לאנשים לעשות כל מני דברים בחשמל אלקטרוניקה ובניהם גם במחשבים , אם אני אפרסם מדריך כיצד להתקין את קודי ומערכת כתוביות צעד אחר צעד . *חשוב לציין שלא יצרתי שום מערכת, זה דברים שקימים באינטרנט ,לא מאחסן שום קובץ או תוכן אצלי רק שלבי התקנה , צעד אחר צעד להתקנת קודי עם כתוביות וקישורים לאיכן ניתן להוריד . הם אני מסתכן בתביעה משפטית על פגיעה בזכויות יוצרים ?

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום, ייתכן כי פעילותך עלולה להיחשב ל"הפרה תורמת", אולם התשובה לכך תלויה באפיון תוכנת הקודי (למשל האם ניתן לטעון כי התוכנה משמשת למגוון שימושים כולל שימושים שאינם מפרים). במסגרת הפסיקה (ע"א 5977/07 האוניברסיטה העברית בירושלים נ' בית שוקן להוצאת ספרים בע"מ, פ''ד סד(3) 740) הוכרה דוקטרינת "ההפרה התורמת" כחלה בישראל ונקבעו התנאים ההכרחיים להתקיימותה של הפרה שכזו: (1) קיומה של הפרה על-ידי צד שלישי (2) ידיעה ממשית וקונקרטית אודות ההפרה (3) תרומה משמעותית וניכרת לביצועה כאמור, יש צורך לבחון מהם השימושים בתוכנת הקודי ומהו ייעודה. האם תכליתה העיקרית היא הפצת תכנים מפרים, או שמא אפשר לטעון כי מדובר בתוכנת שיתוף קבצים לגיטימית? במידה וברצונך לצמצם סיכונים אני מציעה כי תפנה לקבלת חוו"ד מקצועית בנושא, אשר תוכל גם לסייע לך בעתיד במידה ויועלו טענות הפרה כלפיך. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים