רונן

חתימה על NDA לפני ראיון עבודה

בעמדת הקבלה של חברת הייטק שבאתי להתראיין אצלה לתפקיד של מפתח תוכנה, נדרשתי למלא שם ומייל וגם לחתום על NDA שלפיו לא אחשוף מידע confidential של החברה שעשוי להיחשף בפניי בביקור אצלם . האם זה דבר מקובל? בראיון עצמו לא סיפרו לי שום דבר סודי ... האם עצם החתימה על ה NDA עלולה לסבך אותי בעתיד? למשל אם אפתח משהו בחברה אחרת שיהיה דומה לפיתוח שלהם (בלי שקיבלתי מהם שום ידע בנושא) האם הם יכולים לתבוע אותי? האם מחובתם במצב כזה להראות הוכחה שחלקו איתי ידע מסויים?

עו"ד אורן מנדלר

רונן שלום, עצם חתימה על NDA אינה מהווה ראיה לקבלת מידע, שכן צריך לבדוק את המידע עליו המסמך מגן ומידע זה צריך להיות מפורט במסמך עצמו. בכל מקרה חובת ההוכחה תהיה על התובע, במקרה זה חברת ההייטק אצלה התראיינת. בהצלחה, אורן * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים