אלון דין

של מי זכויות היוצרים על כתבה מוזמנת בספר שאנחנו שלמנו את כל הוצאות הפקתו?

סבא שלי היה צייר, לאחר מותו הקימה המשפחה עמותה להנצחתו. העמותה יזמה וממנה הפקת ספר/אלבום מפואר להנצחתו. נבחר מו"ל לביצוע וכן הוזמנה בתשלום מאחד ממבקרי האמנות בארץ כתבה (של 25 עמודים ) שנתחה את התפתחותו האמנותית של הצייר לאורך חיו. בספר עצמו רשום בדף הראשון: C [השנה] כל הזכויות שמורות [שם המו"ל] ירושלים. ברצוני לציין כי כל הגורמים שתרמו להפקת הספר תוגמלו בכסף ע"י העמותה. ברצוננו כעת להקים אתר אינטרנט לזכרו של סבי ולהשתמש בכתבה בת ה-25 עמודים שהופיעה בספר. שאלתי: למי צריך לפנות כדי לקבל היתר שימוש? למו"ל? למבקר האמנות? לשניהם? או אולי זכותנו להשתמש בכתבה ללא היתר מאחר ואנו אלה ששילמנו עבורה בזמנו? בברכה ותודה, אלון דין

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום אלון, לפי החוק, ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה הוא היוצר, אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר במפורש או במשתמע, ועל כך העובדה כי שילמתם עבור היצירה אינה יכולה לקבוע כי הזכויות אכן שלכם. לפי תיאורך, היוצר של הכתבה הוא מבקר האומנות שכתב אותה, ולכן הוא בעל זכות היוצרים בכתבה, אלא אם סוכם אחרת; למשל אם סוכם מול המו"ל שהזכויות בידיו כפי שהכיתוב בתחילת הספר מרמז. המלצתי היא לפנות למו"ל ולקבל אסמכתא שאכן כל הזכויות הן שלו, כולל הזכויות בכתבה, וכן אישור בכתב להשתמש בכתבה למטרותיכם. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים