אביעד

הסכם סודיות מוגבל בזמן

שלום, אני יזם בתחום האנרגיה המתחדשת. לאחרונה פניתי אל מספר ספקים לשם קידום הפרויקט (בתשלום). כמקובל, ביקשתי מהם לחתום עם הסכם סודיות. אחד הסעיפים בהסכם מציין כי ההתחייבות לשמירה סודיות היא ללא הגבלת זמן. חלק מן הספקים / יועצים ביקשו שאגביל את תוקף ההתחייבות לשנתיים או 3 שנים. אני חושש מכך שכן ההסכם טרם מוגן בפטנט. האם החששות שלי לגיטימיות? מהו "תוקף ההתחייבות" המקובל? תודה מראש אביעד

עו"ד מיכל לוצאטו

אביעד שלום, התנצלותי על העיכוב בתשובה אשר נבע מתקלה טכנית באתר. סביר להניח כי התחייבות לשמירת סודיות ללא הגבלת זמן לא תעמוד במבחן בית המשפט ועל כן נהוג להגביל את משך הזמן, בהתאם לתחום בו עוסק ההסכם. תקופה של עד שלוש שנים יכולה להיחשב לסבירה בנסיבות מסוימות. מכל מקום, במידה וניתן להגן על המצאתך באמצעות רישום פטנט, הרי שכדאי לעשות זאת טרם חשיפת הרעיון. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים