טל

זכויות יוצרים על תרגילים במתמטיקה ופיזיקה

שלום, אני מעוניין להקים אתר שיספק פתרונות וידאו של תרגילים במתמטיקה ופיזיקה (כולל תרגילים מבחינות בגרות) הניתנים לסטודנטים ותלמידי תיכון עי המרצים, המורים והמתרגלים. חלק מהתרגילים נילקחים מספרים קיימים או הומצאו וחלק "רצים" במערכת האקדמאית ובמערכת החינוך שנים רבות. ניתן למצוא דמיון ואף זהות מוחלטת בין תרגילים רבים (מאותו נושא) שניתנים במסגרות שונות. האם יש זכויות יוצרים על התרגילים? ואיך לפעול ע"מ שלא אפר אותם?

עו"ד מיכל לוצאטו

טל שלום, ככלל, יצירה ספרותית היא יצירה בת-הגנה, וגם טקסט קצר יכול להיחשב ליצירה ספרותית בת-הגנה, ככל ומדובר בטקסט מקורי שעומד בדרישות החוק (כגון יצירתיות והשקעה מינימליות). במידה ומדובר בשאלות מתמטיות (ללא מלל), הרי שהחוק קובע כי "מושג מתמטי" כשלעצמו אינו בר-הגנה. אולם, זכות יוצרים מגנה גם על יצירות מסוג "לקט" ולכן גם סידור של שאלות מתמטיות יכול להיחשב ליצירה מוגנת. דרך המלך היא או לכתוב שאלות מקוריות באופן עצמאי או להסדיר את השימוש בשאלות קיימות מול בעל הזכות. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים