אור ש

שימוש בלוגו באינדקס עסקים

שלום, בהקשר לשאלה למעלה, נניח שיש לי אינדקס עסקים ובעמוד שמוקדש לחברה מסוימת מופיעים הלוגו של החברה ופרטי יצירת קשר איתם. במקום אחר באתר אני מוכר מוצרים ושירותים שלי(בלי לקשר את זה לחברה). האם לשים את הלוגו שלהם בעמוד החברה נחשב הפרה מכיוון שאני מרוויח מהאתר או שמכיוון שזה לצרכי מידע זה בסדר?

עו"ד מיכל לוצאטו

אור שלום, שימוש בסימן מסחר רשום או בסימן הדומה לו לגבי טובין שלגביהם נרשם הסימן או לגבי טובין מאותו הגדר, בידי מי שאינו זכאי לכך, מהווה, ככלל, הפרה של סימן המסחר. יחד עם זאת, שימוש בסימן המסחר כמתואר על ידך, עשוי להיחשב כשימוש מותר מכיוון ששימוש זה יכול להיחשב "שימוש אמת". בפסיקה נקבעו מספר מבחנים הקובעים אם מדובר בשימוש אמת (מבחן הזיהוי, מבחן חיוניות השימוש ומבחן החסות). בכדי להבין היטב אם השימוש שבכוונתך לעשות בסימני המסחר חוסה תחת ההגנה של שימוש אמת, אני ממליצה שתפנה לעורך דין לקבלת ייעוץ פרטני. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים