ירון כהן

זכויות יוצרים של עבודה ששולמה

שלום רב שילמתי לאדם על כתיבת ספר (או תוכן באתר, לצורך העניין זה אותו דבר). התשלום היה ספציפית עבור הכתיבה הנ"ל. מה דין זכויות היוצרים של אותו כותב במצב כזה? אני כותב קרדיט ליוצר התוכן / הכותב בספר או באתר. האם אותו אדם יכול לדרוש ממני תשלום על התוכן שנכתב עבורי לאחר סיום הקשר ביננו בטענה שזכויות היוצרים שלו? (מדובר בתוכן שנמכר לציבור) תודה

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום ירון, חוק זכות יוצרים קובע כי ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר, אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר, במפורש או במשתמע. כלומר, במידה ולא הוסכם אחרת ביניכם, במפורש או במשתמע, הבעלים הוא היוצר, קרי הכותב. על כן, אני ממליצה במקרים כאלה, של יצירה מוזמנת, לעבוד עם הסכם אשר מסדיר בין היתר את סוגיית הבעלות. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים