ענת ללללל

קרע בפרינאום בדרגה 3

שלום לפני כמה חודשים ילדתי, האחות/מיילדת לא ביצעה חתך, לא התיעצה איתי ולא עם רופא. נוצר לי קרע בפרינאום בדרגה 3. לאחר טיפול ע"י כירורג, התבשר לי שלא אוכל יותר ללדת טבעי רק בקיסרי. האם יש פה רשלנות רפואית? תודה

עו"ד נועה צ'צ'יק

ערב טוב ענת. צר לי לשמוע. אם אני מבינה נכון אז זיהו את הקרע בסיום הלידה וקראו לכירורג. באותו המעמד אמרו לך שהלידות הבאות יהיו בניתוח? או שהתבשרת על זה ע"י גורם אחר במועד אחר? בגדול: ברור שיצאת מהלידה הזו עם נזק. אין ספק. אבל לא כל נזק שקורה לנו במהלך לידה מקורו ברשלנות ברת-זכות תביעה, השאלה כאן תהא נסיבות הלידה (גודל העובר, כמה זמן היית בפתיחה מלאה, מתי ראה או ראתה אותך רופא/ה קודם לאירוע הלידה? איזו לידה זו וכו' וכו') ואז בודקים האם בנסיבות הספציפיות שלך ראוי היה וצריך היה לעשות חתך מבוקר. אם התקדמת נפלא, אם העובר היה קטן יחסית, אם כל מהלך הלידה היה תקין וזורם אז יכול להיות שההחלטה לא לעשות חתך תיחשב כסבירה, מבינה? ויכול להיות, כמובן, שלא. את מוזמנת להגיע לייעוץ משפטי עם התיק ולקבל הערכה ראשונית. באמת שליבי איתך, ענת, ואני מקווה שאת מתנחמת לפחות בתינוק/ת בריא/ה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בהריון ולידה