לימור .......

פגיעה בתינוקת בניתוח קיסרי

אחותי ילדה תינוקת בניתוח קיסרי לפני שבועיים, במהלך הניתוח התינוקת נחתכה ברגלה מהסכין. האם יש מצב של רשלנות רפואית? תודה

עו"ד נועה צ'צ'יק

הי לימור, צר לי לשמוע על כך. התשובה לשאלתך מורכבת: מחד, פגיעה של סכין בתינוקת בזמן הוצאתה בניתוח קיסרי יכולה ללמד על חוסר-מיומנות (לא תמיד, אגב) ואין ספק כי קיים קשר סיבתי בין הניתוח הקיסרי לחתך על רגל התינוקת. אבל מאידך, השאלה היא עם איזה נזק היא נותרה? לא ציינת שהתינוקת נזקקה לתפרים, ואם כך באמת - אז הדבר משמח מאוד, ובכל מקרה ככל שלא נותר נזק ממשי (וכולי תקווה שלא) אז הפיצוי בסוף תהליך הוכחת הרשלנות יכול להיות קטן וזה שיקול שצריך לקחת בחשבון כשנכנסים לשאלות של האם ארעה רשלנות רפואית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בהריון ולידה