מורן123

רשלנות רפואית במתן אפידורל

שלום אשמח להתייעץ לפני שנתיים ילדתי את הבן שלי במהלך הלידה ביקשתי אפידורל והמרדים הזריק לי את החומר פעמיים לגוף ללא השפעה בפעם השלישית קראו למנהל מערך ההרדמה שהוציא את המזרק והזריק שוב את ההרדמה מיד כאשר ההרדמה השפיעה התחיל לעובר האטות בדופק שהובילו תוך שניות לניתוח קיסרי חירום כיום הילד עם עיכוב התפתחותי נמצא בטיפולים ובאבחונים האם יש כאן עילה לתביעה על רשלנות רפואית?

עו"ד נועה צ'צ'יק

הי מורן, צריך להבין פרטים נוספים לעניין "הרשלנות", כלומר לעניין הטיפול הרפואי שקיבלת: לא ברור מה הכוונה "ללא השפעה" - האם המרדים לא הצליח להחדיר את המחט למקום הנכון ולכן לא הכניס חומר הרדמה לגוף, או שהוא החדיר חומרי הרדמה ואת לא חשת את השפעתם?שאלת הטיפול הרפואי שקיבלת היא שאלה אחת מבין שלוש. השאלה השנייה היא הקשר הסיבתי בין האפידורל לבין האטות בדופק העובר ואחר כך שאלה נוספת של האם יש קשר בין ההאטות לבין העיכוב ההתפתחותי של הילד. גם כאן צריך עוד פרטים נוספים, למשל, מה היה מצבו לאורך כל תהליך הלידה. העובדה "שהטיסו" אותך לניתוח קיסרי חירום בתוך "שניות" יכולה להיות נקודה לזכות הצוות הרפואי, אבל צריך להבין את התמונה ברזולוציה יותר גבוהה. יש גם שאלה שלישית של אפיון הנזק, כתבת שיש עיכוב התפתחותי אבל זה כמובן יכול להיות המון דברים, ולכן צריך להבין מה בדיוק יש לילד ומי הגורמים שמטפלים בו. סיפור מורכב, אבל בהחלט צריך להסתכל ולבחון אותו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בהריון ולידה