שמרת א

ביצוע חתך חיץ ללא ידוע והסכמה

ילדתי בלידה רגילה ללא זירוז , המיילדת עשתה חתך חיץ בלי להודיע , בלי לשאול וכמובן בלי לקבל הסכמה האם זו רשלנות מבחינת ההתנהלות ואפשר לתבוע?

עו"ד נועה צ'צ'יק

הי שמרת. בוודאי שביצוע פעולה בגופך ללא יידוע וללא קבלת הסכמתך (אלא אם הייתה דרישה רפואית הכרחית ובהולה, מצילת חיים מה שנקרא) אינו תקין ומהווה פגיעה באוטונומיה שלך, שהיא עילת תביעה בתחום נזקי הגוף, אך איננה רשלנות רפואית פר-סה. לא פירטת האם מלבד הרגשות הקשים שיש לך על חילול הכבוד שלך להחליט ולדעת מה מבצעים בך, נותרת עם נזק גופני נוסף. כולי תקווה שלא.בריאות שלמה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בהריון ולידה