מירית ג

האם צריך להודיע לבית החולים שתובעים אותם

בתי ובעלה מתכוונים להגיש תביעת רשלנות רפואית הם בינתיים מתחילים הליכים, כאשר שאלתי אותה האם הודיעו לבית החולים שהם מתכוונים לתבוע אותם ענתה לי שעוד לא ושהיא מתלבטת כלל אם לעשות זאת. אמרתי לה שלדעתי זו חובה משפטית האם זה נכון? וגם אם לא חובה, לא כדאי שיודיעו ואולי יוכלו להשיג הסכם פשרה עם סכום פיצויים טוב יותר מהליכה למשפט עם כל הבירוקרטיה הכרוכה בכך? תודה.

עו"ד נועה צ'צ'יק

היי מירית, אין חובה משפטית להודיע לנתבע שהולכים לתבוע אותו, יש משהו דומה בדינים אחרים, אבל לא בהליכים של רשלנות רפואית. הלאה, לשאלה שלא קשורה לחובה אלא לכדאיות: אם הרשלנות שקרתה לבתך וחתנך ברורה וחד משמעית ובית החולים לקח אחריות (בכתובים), ניתן לנהל מו"מ עם בית החולים בלי הליכה למשפט כמובן בליווי ובניהול התהליך על ידי עורך דין (וגם זה לא מבטיח בהכרח סכום פיצויים טוב יותר אבל יכול לחסוך עלויות, זמן וכיוצ"ב). אלא, שברוב המקרים אין לקיחת אחריות ברורה ורשמית של בית החולים ובמקרה כזה "הודעה" לבית החולים שמתכננים תביעה נגדם יכולה לייצר התגוננות מקדימה בבית החולים (שאינו "פראייר") שיכולה להזיק לבתך וחתנך. לכן, ברוב המקרים על פי סטטיסטיקה, בתך צודקת. בריאות שלמה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בהריון ולידה