יואב

אחי מאושפז ברעות אחרי תאונת דרכים

אח שלי נפגע לפני חודשים בתאונת דרכים (משאית שלא שמרה מרחק פגעה באופנוע שלו מאחור). הוא אושפז בהתחלה בבלינסון ועכשיו נמצא בשיקום ברעות (בשלב זה הוא לא מסוגל להזיז את שתי הרגלים, קצת את רגל ימין והרופאים לא מבטחים שום דבר). הוא אמור להשתחרר בעוד כשלושה שבועות מרעות, ואני לא יודע איך יוכל לחזור לדירה שלו (קומה 3 בלי מעלית). ניסיתי לברר ברעות מה אפשר לעשות אך לא ממש נתנו לי תשובה - יש מה לעשות?

יואב

תודה עבור העזרה. אתקשר עמך בימים הקרובים.

עו"ד עידו אמגור

יואב, ראשית, רצוי שתדע שאחיך זכאי לפיצויים על נזקיו הגופנית מחברת הביטוח שביטחה את האופנוע שלו בביטוח חובה, בתנאי שרישיון הנהיגה שלו היה תקף (אם לא, זכאי לפיצויים מחברת הביטוח של המשאית) הפיצויים הם עבור הפסד השתכרות, עזרה של אדם אחר בטיפול בו, התאמת דיור למצבו, הוצאות ניידות, כאב וסבל, טיפולים רפואיים, אביזרים רפואיים (הכל כמובן בהתאם למצבו וצרכיו). זכותו לקבל גם תשלום מיידי מחברת הביטוח עבור צרכי מחייתו והוצאותיו כיום ("תשלום תכוף"). יש גם לבדוק זכויותיו בביטוח לאומי ופוליסות רלוונטיות אם היו לו (כגון אבדן כושר עבודה, סיעוד וכד'). בשאלתך לא ציינת אם הוא מתגורר לבד או עם משפחה, וכן האם הדירה היא בבעלותו או בשכירות, לכן אתן תשובה עקרונית לשאלתך הספציפית: לקראת שחרורו מביה"ח יש למצוא דירה מתאימה למצבו, כלומר דירת קרקע או בבניין עם מעלית גדולה מספיק לכניסה של כסא גלגלים, בדירה עצמה צריך שיהיה חדר נוסף למטפל ושניתן יהיה להתנייד בה בכסא גלגלים, כלומר שיהיו לה פתחים רחבים, מסדרונות רחבים, חדרים נרחבים, חדרי אמבטיה ושירותים רחבים המתאימים לנכים. אם אין כזו, יש לדאוג שניתן יהיה לבצע בה השינויים הנדרשים – לצורך כך ניתן להיעזר בייעוץ של מרפא(ה) בעיסוק באמצעות השרות הסוציאלי של ביה"ח. חשוב גם לדאוג למטפל מתאים ואם זר – לדאוג לקבל רשיון לעובד זר, ולהפנות מיד דרישה לתשלום לחברת הביטוח לכיסוי כל ההוצאות והצרכים. אם יש לך שאלות נוספות, תוכל ליצור עמי קשר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים