מתן

תקיפת כלב

שלום כלב של משפחה שגרה מס' בתים לידי קפץ אליי כשעברתי ליד הבית שלהם הוא שרט אותי קשות ופגע לי בשמיעה. מאז שזה קרה אני לא שומע באותה האוזן ואני עדיין לא יודע אם זה יהיה ככה לתמיד. הכלב לא היה קשור, הוא היה סגור בחצר מאחורי השער אבל הצליח לצאת מהשער ולהגיע אליי. האם אני יכול לתבוע את המשפחה על תקיפת הכלב?

עו"ד עידו אמגור

מתן שלום, עפ"י החוק חלה אחריות מוחלטת של בעל כלב לפצות כל מי שנפגע ע"י הכלב אפילו אם בעל הכלב לא התרשל (אלא אם הנפגע התגרה בכלב). במקרה שאתה מתאר נראה שבעל הכלב חייב לפצותך מכוח האחריות המוחלטת הנ"ל ואף נראה שהתרשל בכך שהכלב יכול היה לצאת מחצר הבית. גובה הפיצוי תלוי כמובן בחומרת הפגיעה. אחריות בעלי כלבים מכוסה בדרך כלל בפוליסת ביטוח הדירה שלהם והכיסוי מותנה ברוב המקרים במילוי הוראות החוק המתייחסות לכלבים (בדרך כלל חובת זמם ורצועה לכלב ברשות הרבים)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים