טל

תקינות נוסח התשובה בהיבט של חובת הגילוי

אני עוזר לאדם החולה במחלה קשה. ידוע לי כי נוסח התשובה שהחולה קרי המבוטח מוסר לגורם מבטח יכול לחשוף אותו לטענת אי גילוי מצד הגורם המבטח. לפיכך רציתי לשאול האם במענה לשאלת גורם מבטח: האם הוגשה לביטוח לאומי תביעה מסוימת, ובגין מה הוגשה? חובה להשיב: שהתביעה לביטוח לאומי הוגשה בגין X+Y+Z ? או שאותה משמעות בדיוק ישנה גם לתשובה שנוסחה: לביטוח לאומי הוגשה התביעה הנ"ל ובה צויינו הליקויים X+Y+Z תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

אינני יכול להשיב על שאלתך - השאלה כללית מדי, וללא הכרת מלוא החומר תשובתי עלולה להטעות, וחבל. באופן עקרוני, כדי להימנע מטענות של אי גילוי, עדיף לספק כמה שיותר מידע ולהשיב על השאלה בצורה המלאה ביותר שניתן.

טל

אני שואל האם שני הנוסחים שלהלן משמעותם זהה. נוסח א': תביעה לביטוח לאומי הוגשה בגין הליקויים X+Y+Z . נוסח ב': לביטוח לאומי הוגשה תביעה ובה צויינו הליקויים X+Y+Z . האם משמעות שני המשפטים שלעיל (בפני עצמם ובמנותק מכל קונטקסט) זהה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

ראה תשובתי לעיל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים