יוסף

תאונת עבודה ורשלנות רפואית

נפגעתי קשה מאוד בתאונת עבודה לפני 5 שנים (נפלתי מגובה 6 מטר). בעקבות טיפול רפואי גרוע שקיבלתי אני משותק כיום לגמרי בשתי הרגלים ולא שולט בסוגרים. פניתי לפני שנה וחצי לעו"ד שחבר המליץ לי עליו ושאמור להתמחות בתאונות עבודה, והגשנו תביעה על רשלנות רפואית (גם נגד הרופא שניתח אותי וגם נגד בית החולים). נראה לי ששום דבר לא זז בתיק שלי ושעורך הדין לא משתף אותי בכל ההחלטות החשובות. יכול להיות שהתיק נפתח כבר לפני שנה ושום דבר לא זז?

עו"ד עידו אמגור

יוסי שלום – שאלתך מעוררת שאלות אחרות שלגביהן לא פירטת – כיצד ארעה התאונה שלך? באשמתו של מי נגרמה? אם באשמת מישהו אחר, ניתן לתבוע גם אותו ברשלנות (וחשוב לזכור שניתן לעשות זאת תוך 7 שנים מאז האירוע, אח"כ תחול התיישנות). גם לא כתבת האם הגשתם חוות דעת מומחה רפואי בקשר לרשלנות, נכותך וצרכיך וכן לא פירטת האם הגשת תביעת לביטוח הלאומי עבור גמלת נכות, גמלה מיוחדת לטיפול אישי, גמלת ניידות ושאר הזכויות שלך בביטוח הלאומי. לפי תיאורך מדובר בנכות קשה מאוד המזכה בפיצויים גבוהים עבור פרטי נזק רבים – כאב וסבל, הפסדי השתכרות, עזרת הזולת, ניידות, דיור, הוצאות רפואיות ועוד. לא מתקבל על הדעת שעוה"ד שלך לא ישתף אותך ולא יהיה עמך בקשר רצוף במשך שנה במצבך, עו"ד טוב ומקצועי שומר על קשר רצוף עם לקוחותיו ומעדכן אותם. תביעה כזו צריך לקדם ולדחוף בכל דרך ולבחור גם בבית משפט מהיר (כגון בית המשפט המחוזי מרכז). בדוק גם אם לא הייתה לך פוליסה שכיסתה אובדן כושר עבודה ו/או נכות. תביעה בקשר לפוליסה כזו יש להגיש תוך 3 שנים ממועד האירוע, אחרת תחול התיישנות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים