משה ודני

האם צריך להחזיר כסף שקיבלנו?

בתחילת ינואר השנה אבא שלנו נפגע מאוד קשה בתאונת אופנוע – הוא עמד בשולים של הכביש ומשאית סטתה ופגעה באופנוע שלו. הוא משותק בכל 4 גפים, וסובל גם מפגיעת ראש קשה. עד עכשיו לא היה לנו ראש להתעסק בכל העניינים המשפטיים וגם חברת הביטוח שילמה את כל ההוצאות שהיו עד עכשיו. נראה שהמצב לא הולך להשתפר באופן דרמטי והוא יישאר עם שיתוק מלא. גם מבחינה שכלית, הוא לא כמו שהיה פעם, בקושי מדבר ורוב הזמן נראה שלא מבין מה אנחנו רוצים ממנו. רציתי לדעת האם נצטרך בסוף המשפט להחזיר את הכסף שקיבלנו עד עכשיו מחברת הביטוח (משהו כמו 150,000 ₪) או שזה בנוסף למה שנקבל במשפט? עורך הדין שלנו הוא קרוב משפחה רחוק, שלא עוסק בכלל בפיצויים ותביעות, ואני חושש שהוא יתפשר בקלות מדי עם חברת הביטוח, ובכלל שהוא לא מבין. יש אפשרות להחליף עורך דין באמצע, או שזה ייראה לא מקצועי לחברת הביטוח וייפגע בנו?

עו"ד עידו אמגור

משה ודני שלום – ראשית חשוב שאביכם ייוצג ע"י עו"ד מומחה בתחום פיצויים עבור נזקי גוף. לפי תאורכם מדובר בנזק רציני מאוד המחייב טיפול מקצועי ברמה הגבוהה ביותר . אביכם זכאי לפיצויים בעניינים רבים : הפסד השתכרות (עבד?) עזרה וסיעוד בטיפול אישי, ניידות (רכב ואן), דיור, טיפולים רפואיים, אביזרים, כאב וסבל ועוד. בהחלט אפשר להחליף עורך דין ורצוי שתעשו זאת במקרה זה. אעיר שלפי תאורכם את מצב אביכם הוא זקוק לאפוטרופוס שינהל את ענייניו, כולל משפט הפיצויים והתביעות לביטוח לאומי וכל זכות אחרת שיש לו (כגון פוליסות אובדן כושר עבודה, פוליסת סיעוד, פנסיית נכות). כל סכום ששולם ע"ח הפיצויים, ינוכה מהפיצוי הסופי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים