דוד ר.

קטיעת אצבעות

קטיעת אצבעות – לפני חצי שנה נפגעתי בעבודה במפעל, בזמן עבודה עם מסור חשמלי מקולקל – נקטאו לי כל האצבעות ביד ימין. הגשתי תביעה נגד ביטוח לאומי וקבעו לי נכות. המאביד שלי הזהיר אותי ואמר לי שלא כדאי לי להגיש תביעה נגדו, כי ממילא אני מקבל פיצוי מביטוח לאומי, ואני סתם יפסיד בתביעה ואצטרך לשלם לו הוצאות. אמרתי לו כמה פעמים לפני התאונה שהמסור הזה לא בסדר והוא כל פעם התעלם ממני ואמר לי תמשיך לעבוד בשקט. זה נכון שאין טעם לתבוע אותו?

עו"ד עידו אמגור

דוד שלום, מפנייתך לא ברור איך ארעה התאונה ומה פירוש מסור מקולקל. אם המסור היה מקולקל או לא היה לו מגן או לא קיבלת הדרכה כיצד לעבוד בו – יש לך עילת תביעה נגד מעבידך. אני מניח ומקווה שלמעבידך הייתה בעת התאונה פוליסה לביטוח חבות מעבידים ואז תביעתך תתנהל למעשה מול חברת הביטוח ולא מול המעביד. לפי תיאורך, נפגעת פגיעה חמורה וקשה ואתה זכאי לכאורה לפיצוי גבוה יותר מהסכומים המשולמים לך ע"י הביטוח הלאומי (שינוכו מהפיצוי שתקבל). לסיכום, בהחלט יש טעם שתגיש תביעה נגד המעביד. רצוי שתברר איזו חברת ביטוח ביטחה אותו בביטוח חבות מעבידים ותגיש התביעה גם נגדה.

דוד ר.

תודה על התשובה המהירה. אני ינסה לברר איזה חברת ביטוח הייתה למעביד, ואז יתבע אותם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים