לואיז

נכות נפשית מתאונת דרכים

לפני שנה וחצי הייתי מעורבת בתאונת דרכים. נפצעתי קל אבל הייתי בהלם (יש לי מסמכים) ולא יכולתי לעבוד כמה חודשים. כיום המצב שלי לא כל כך טוב. האם אוכל לקבל פיצוי?

עו"ד עידו אמגור

לואיז שלום – ודאי שאת זכאית לתבוע פיצויים מחברת הביטוח הרלבנטית (אם היית נוסעת /נהגת – חברת הביטוח של הרכב בו היית ואם היית הולכת רגל – חברת הביטוח של הרכב הפוגע). לאנשים רבים נגרם נזק נפשי כתוצאה מתאונת דרכים, אפילו לא נפגעו בה פגיעה גופנית או שהפגיעה הגופנית הייתה קלה. בדרך כלל מדובר בתופעה נפשית הנקראת פוסט-טראומה ומאופיינת בסימפטומים כגון: חרדות, (למשל מנסיעה, חציית כביש וכד'), שינה לא טובה, הימנעות מפעולות שגורמות לחרדה, הסתגרות חברתית, רגישות לרעש, עצבנות, פגיעה בריכוז וזיכרון ועד דיכאון – יש כאל שיש להם את כל הסימפטומים ויש כאלה הסובלים מחלק מהסימפטומים ברמת חומרה משתנה מאדם לאדם. אם יש לך מסמכי טיפול נפשי הקשורים לתאונה, ניתן להגיש כבר עתה תביעה לבית המשפט ולבקש למנות מומחה רפואי פסיכיאטרי שייתן חוות דעת אם נותרה לך נכות נפשית כתוצאה מהתאונה. בעקבות חוות דעתו ניתן יהיה לחשב הפיצויים המגיעים לך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים