גדעון יעקב

לגיטימיות החלטה מנוגדת לתקנות הממשלה

באגודה השיתופית בה אני חבר ׁׁׁׁ- קיבוץ עם הרחבה - הוחלט במשאל חברים לא לאפשר לקרובי משפחה מדרגה ראשונה להיכנס לברכת השחיה, בגלל זהירות מקורונה כמובן. ההחלטה כמובן נוגדת הוראת משרד הבריאות שמאפשר פתיחת הברכה בתנאים מוגדרים. האם החלטה כזאת היא לגיטימית? האם היא חוקית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בריכת-שחייה של קיבוץ היא מעין בריכה פרטית-משותפת של כל חבר וחבר – בריכת-שחייה קיבוצית תרתי-משמע. גם אם הנחיות משרד הבריאות מתירות אפשרות פתיחה של בריכת-שחיה לשימוש נרחב – אין בכך כדי לפגוע בזכויות השותפים לבריכה כזו, להקפיד ולשמור על בריאותם, מבלי לאפשר את השימוש בה לזרים. שימוש לרבים, מטבע הדברים, מגביר את ההסתברות להידבקות בנגיף הקורונה המתעתע; גם מי שמניח, כי מי-כלור בולמים תפוצה של הנגיף במים - עדיין אינו יכול להתעלם משהותם של באי הבריכה גם בסביבתה הצמודה. יש להניח, כי הרוב שהעדיף שלא להתיר שימוש לאחרים בבריכה הקיבוצית במקרה זה, דאג לבריאות החברים כולם, ובמיוחד לאלה שב"קבוצת הסיכון", שמספרם בכל קהילה איננו מבוטל. עם זאת, יש מקום לשקול דיון מחודש בנושא, בהצעה אשר תפרט "גבולות מתוחתמים" של מועדים מוגדרים ( לפי תחומי שעות וימים נבחרים ) בכל שבוע, אשר בהם – ורק בהם - תותר הכניסה לשטח הבריכה גם לאורחים שהם קרובי-משפחה בדרגה ראשונה של חברים-מארחים.