קרני ל

שינוי תב"ע בשכונה בקיבוץ

שלום בשכונת ההרחבה בקיבוץ שמאכלסת תושבים וחברים (יועדה לתושבים, ובהמשך לחברים כי נסגרה האופציה לתושבות), נקבעה התב"ע לפני יותר מעשור. רוב התושבים היו רוצים לאפשר הרחבה של ביתם, אך התב"ע לא מאפשרת זאת. מה נדרש בכדי לשנות תב"ע של השכונה (שינוי מינורי, רק הגדלת שטח בניה שעומד כיום על כ160 מ"ר למיטב זכרוני, לא שינוי ייעוד או שינוי חיצוני)? האם מומלץ להתאגד יחד, לגייס חתימות? מאיפה בכלל מתחילים? למי יש לפנות? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! גם כאשר מדובר בשלב התחלתי, כמתואר בשאלה, מומלץ להתארגן, ככל הניתן, כבר לצורך בירורים ראשוניים. בנוסף לבירורים במזכירות הקיבוץ ובמועצה האזורית, יש לבחון את המיגבלות ואת האפשרויות, לאשורן, אצל רשויות התכנון של משרד-הפנים וכן במשרדי המחוז של "רשות מקרקעי ישראל". מוצע לשלב עזרת עו"ד ( המתמצא בנושא תכנון ובניה ) כבר בשלבי הבירור, על מנת שיבדוק, במקרה הצורך, על רקע תנאי הרכישה וחוזי-המכר - גם את שאלת המחויבות של מי שמכרו למשתכנים את מגרשי-הבנייה, וזאת בכל הנוגע לפוטנציאל של תוספות בנייה בכל מגרש, מעבר להיקף המובטח של 160 מ"ר.