עודד אאא

כשרות לכהן בוועדת ביקורת

האם יכול חבר הנמצא בהליך גישור בעניינו לכהן בוועדת ביקורת או שהעילות היחידות הרלוונטיות הן כפי שנקבע בפקודת האגודות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! הליך גישור בין חבר לבין אגודתו הינו ניסיון ליישובה של מחלוקת שנתגלעה ביניהם, דבר אשר ככלל - מטיל צל על תיפקודו של החבר בוועדת-ביקורת, בהיותו מעורב במחלוקת עם האגודה: גישור נועד להגיע לפתרון של הסכמה, כמעט תמיד על דרך של פשרה, ואם הפשרה מצופה מהאגודה ( או גם ממנה ) – עלול הדבר לפגוע במראית-העין של עבודת ועדת-הביקורת, המערבת גם את החבר שהינו צד לגישור. עם זאת, יתכנו מקרים מיוחדים, בהם הנסיבות ( כולל נושא המחלוקת שבגישור ) אינן יוצרות פגיעה כאמור, גם לאור מספרם ותיפקודם של יתר חברי ועדת-הביקורת. מוצע לפנות לבחינת העניין, על כלל נסיבותיו - אל היועץ המשפטי של האגודה, או לברית-הפיקוח ( /רוה"ח-המבקר ) המהווה חלק ממערך-הביקורות של האגודה השיתופית.