יהודה

הדחה של יושב ראש ועד מקומי

יושב ראש הועד היטה מכרז ואף אסף בעצמו שלושה הצעות מחיר למכרז בישוב ובסופו של דבר נתן למעסיקו את העבודה אחרי שפתח לבדו את המעטפות ובנוסף חרג מהמפרט של המכרז והחליט ללא שיתוף יתר חברי הועד להוסיף כסף למעסיקו בטענה ששטח העבודה גדול יותר במועצה נאמר לנו שאין בחוק אפשרות להדיח את היושב ראש וזה לא מקובל עלינו כיצד ניתן לפעול על מנת להביא לפיטורו או הדחתו לאלתר מהתפקיד??? במידה וזה אפשרי נשמח לקבל את שרותכם

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מוסבת תשומת-הלב לתשובות שניתנו בפורום זה בעבר, בנושא "הדחת ראש ועד מקומי"– שאלות מהתאריכים 25/5/2014, 31/5/2018 ו-16/9/2019. ריכוז השאלות והתשובות עולה גם ב"גוגל", בחיפוש לפי הנושא הנ"ל. יוזכר, כי העלאת טענות ותלונות כלפי כל אדם מחייבת בדיקה על-פי קני-מידה משפטיים ידועים, בשילוב מתן הזדמנות נאותה לנילון להגיב לטענות. כמו-כן צוין בתשובות הקודמות, בין היתר, כי גם היועץ המשפטי של המועצה האזורית הינו "כתובת" לפנייה ולבירור, בייחוד על רקע תפקידה וסמכויותיה של המועצה האזורית בנושא, כאשר מעליה – גורמי פיקוח ובקרה במשרד-הפנים.